02 مهر 1393 - 9:55 شناسه خبر: 598 نسخه چاپی

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران :

وزارت جهاد صادرات کیوی با قند کمتر از 6.2 درصد را ممنوع کرد

وزارت جهاد صادرات کیوی با قند کمتر از 6.2 درصد را ممنوع کرد رئیس کنفدراسیون صادرات ایران :
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی امروز طی بخشنامه‌ای صادرات کیوی با قند کمتر از 6.2 درصد را ممنوع کرد، گفت: با این ت ...

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی امروز طی بخشنامه‌ای صادرات کیوی با قند کمتر از 6.2 درصد را ممنوع کرد، گفت: با این تصمیم‌گیری فصل صادرات کیوی را از دست می‌دهیم. 

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنابع غذایی ایران، سید رضا نورانی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در مورد ممنوعیت صادرات کیوی گفت: امروز بدون اطلاع‌رسانی قبلی در گمرکات جنوبی کشور، یکباره بخشنامه‌ای از وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر ممنوعیت صادرات کیوی با قند کمتر از 6.2 درصد باعث توقف صادرات این محصول شد.

وی با بیان اینکه تصمیم ناگهانی و یک شبه باعث اختلال در صادرات کیوی شد، اظهار داشت: امروز چندین کانتینر حاوی میوه و سبزیجات در گمرکات وجود داشت که حدود 2 تا 3 تن از بار هر کانتینر را کیوی و بقیه را میوه و سبزیجات دیگر تشکیل می‌داد که ابلاغ بخشنامه مذکور باعث اختلال در صادرات میوه و تره‌بار شد.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی تاکنون برای توسعه صادرات کشاورزی قدمی برنداشته، گفت: در عین حال با اعلام شرایط خاص برای صادرات مانع صادرات کیوی هم می‌شود، در هیچ جای دنیا برای صادرات کیوی میزان قند آن تعیین نمی‌شود، به طوری که برخی از میوه‌ها مانند موز برای دوام بیشتر به صورت کال (نارس) صادر می‌شود.

نورانی اظهار داشت: در ایران میوه‌هایی مانند پرتقال، نارنگی و خرمالو قبل از شروع فصل با رنگ‌های شیمیایی رنگ می‌شوند که این موضوع سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد و هیچ مسئولی جلوی این کار را نمی‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروز فصل کیوی ایران است، گفت: در این فصل هیچ جای دیگر در دنیا کیوی ندارد و اگر یکی دو ماه آینده بخواهیم کیوی را صادر کنیم، با رقیب سرسخت ایتالیا مواجه می‌شویم.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه باید برنامه‌ریزی برای توسعه صادرات داشته باشیم، اظهار داشت: سال گذشته در فروردین و اردیبهشت ماه مقدار زیادی از کیوی در سردخانه‌های شمال از بین رفت و بدین ترتیب تولید‌کننده‌ها و صادرکننده‌ها دچار ضرر شدند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه تولید کیوی امسال بیش از 300 هزار تن است، اظهار داشت: میوه کیوی برای مصرف باید دارای قند 6.2 باشد، اما برای صادرات اگر قند آن کمتر از 6.2 درصد باشد، در زمان رسیدن به مقصد به میزان 6.2 درصد می‌رسد.

وی افزود: کشورهای حاشیه خلیج فارس و روسیه خواهان کیوی ایران هستند و اگر الان صادرات را انجام ندهیم، در یک ماه آینده ایتالیا صادرات خود را  آغاز می‌کند.

 

منبع: فارس